top of page

Rååååå sjokolade med rålakris....aldeles nydelig <3

Kan det bli bedre enn det? Deilig, smakfulle sjokoladebiter som fyller på med både antioksidanter, sunne fettsyrer og annet godt. Namminamm...Ingredienser:

Rå sjokolade eller 86 % sjokolade fra butikken

Nøytral flytende stevia

Rålakrispulver


Fremgangsmåte:


1. Jeg hadde liggende i skapet både rå kakaomasse og rått kakaosmør som jeg smeltet i vannbad. Jeg brukte dobbelt mengde kakaobiter i forhold til kakaosmør. Du kan like gjerne bruke 86 % sjokolade fra butikken som du smelter i vannbad sammen med en liten dæsj kokosfett istedenfor. Den rå kakaoen inneholder mer antioksidanter og mineraler enn den man får kjøpt ferdig på butikken - men smaken er stort sett det samme.


2. Når sjokoladen var helt smeltet så tilsatte jeg lakrispulver til jeg selv syntes det smakte helt perfekt, det vil si ganske mye :-) Du må smake det til underveis slik at lakrissmaken blir tilpasset hva DU liker.


3. Jeg kledde en passende form med litt bakepapir og lot sjokoladen stivne i kjøleskapet før jeg delte den opp i biter. Jeg pleier å oppbevare sjokoladebitene i fryseren i en tett boks - de tiner raskt i romtemperatur.


Rålakris kan virke styrkende på binyrene og kan også gi økt energi og øke blodtrykket.. Når jeg er sliten og trøtt så kjenner jeg ofte at jeg får behov for lakris, og det er nok kroppens måte å be om litt mer energi på.


Kos deg med disse deilige små bitene <3


Advarsel: Vær litt obs hvis du har høyt blodtrykk eller er gravid: store mengder lakris kan i noen tilfeller være skadelig!


93 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page