top of page
Ernæringsterapi
vegan Trio


«La din mat være din medisin og la din medisin være din mat»
Legevitenskapens far Hippokrates

Hva er ernæringsterapi?
Ernæringsterapi handler om å rette opp ubalanser og
sykdommer i kroppen gjennom
ernæring og kosttilskudd. Kroppen ønsker alltid å være
frisk og full av energi hvis vi bare lar den få de rette
betingelsene.
Det finnes ikke ett kosthold som  passer alle, vi er like
forskjellige innvendig som vi er på utsiden, og dette er grunnprinsippet i veiledningen jeg gir mine klienter.
Under konsultasjonene fokuserer jeg på:
 
Næringsinntak:  Jeg fokuserer på riktig matinntak, variasjon og at maten skal være ren.

Næringsopptak: Noen sier at «man er hva man spiser», men jeg vil heller si at «man er hva man tar opp».  Det kan være ulike grunner til dårlig næringsopptak, og dette er noe av det første jeg tar tak i under konsultasjonene.
 
Stabilt blodsukker: Å ha et jevnt og stabilt blodsukker er noe av det viktigste når det kommer til å ha både god helse, stabil energi, konsentrasjon og optimal vekt.
 
Kosttilskudd:  Maten idag er ikke så næringsrik som vi gjerne skulle ønsket, og mange trenger derfor noen tilskudd i tillegg til riktig mat. Jeg forhandler produkter fra Herbaplus og Maharishi ayurveda.

Hva kan behandles med ernæringsterapi?
Har du autoimmune sykdommer, diabetes II,  overvekt, tilbakevendende hodepine, luftveislidelser, hudeksem, dårlig immunforsvar, hormonell ubalanse, infertilitet, manglende energi, ulike allergier eller ønsker du å forebygge slike tilstander? Jeg har opplevd svært gode resultater med blant annet mage-tarm problemer, kronisk utmattethet og multippel sklerose.

Hvordan foregår behandlingen?
Før du kommer på første konsultasjon sender jeg deg et skjema i forkant som det er viktig at du tar deg god tid på å fylle ut. Jo mer nøyaktig du gjør dette, jo bedre hjelp får du! Når du har returnert det til meg så bruker jeg dette som et verktøy i planleggingen av hvordan jeg kan hjelpe deg når du kommer til meg.
 
Hvor mange behandlinger?
Det kommer an på hvor omfattende plager du har og hvor lenge du har hatt plagene. Vi begynner ofte med en førstekonsultasjon på 1,5 time og fyller deretter på med timer av 1 times varighet. Jeg tilbyr også kortere timer for oppfølging når behandlingen er godt igang.
Noen ønsker jevnlig oppfølging over et års tid for å sikre at den positive utviklingen går slik man ønsker.
Jeg selger behandlingspakker til en litt rabattert pris.

Statens ernæringsråd:
Jeg følger ikke nødvendigvis Statens kostholdsråd når jeg gir ernæringsråd. Grunnen til dette er at statens råd er laget for å passe de fleste - jeg tror mer på at mange hadde hatt bedre av et mer individuell tilpasset kosthold.
Og det er det jeg gir når du kommer til meg - et kosthold tilpasset nettopp deg og dine behov.
Matintoleranser:
Dette kan du lese mer om under fanen «Matintoleranse-testing» øverst på siden. 

bottom of page