Jeg spurte en av ungdommene i huset hvilken smak på sjokoladen hun ville ha, og svaret var karamell med havsalt! En uslåelig kombinasjon spør du meg :-)
Ingredienser:
Rå sjokolade eller 86 % sjokolade fra butikken
Flytende stevia med karamellsmak
Litt flaksalt (for eksempel Maldonsalt)
En passende form
Jeg hadde liggende i skapet både rå kakao i biter og rått kakaosmør som jeg smeltet i vannbad. Jeg brukte dobbel mengde kakaobiter i forhold til kakaosmør. Du kan like gjerne bruke 86 % sjokolade fra butikken som du smelter i vannbad sammen med en liten dæsj kokosfett istedenfor. Bare husk at den rå kakaoen inneholder mer antioksidanter og mineraler enn den man får kjøpt ferdig på butikken - men smaken er stort sett det samme.
Når sjokoladen var smeltet tilsatte jeg stevia med karamellsmak til jeg syntes det smakte søtt nok. Deretter helte jeg sjokoladeblandingen over i noen søte isbitformer jeg en gang i tiden har kjøpt på IKEA. Du kan bruke hva som helst som passer. Bare husk å kle eventuelle ildfaste former med bakepapir slik at det ikke fester seg i bunnen.
Som kronen på verket drysset jeg litt flaksalt på toppen før det hele gikk inn i kjøleskapet for å stivne.
Jeg pleier å ta de stivnede bitene over i en tett boks og oppbevare de i fryseren frem de skal spises en etter en sammen med en deilig kopp kaffe for eksempel....
Kos deg <3
Comments