top of page

Peanøttsjokolade, noe for deg?


Hvem liker vel ikke sjokolade og nøtter sammen? Og spesielt peanøtter er nyyyydelig sammen med sjokolade :-) Her kommer det en veldig enkel, god, og ikke minst skikkelig sunn sjokolade!


Ingredienser:

Rå sjokolade eller 86 % sjokolade fra butikken

Nøytral flytende stevia

Peanøttsmør

Eventuelt salte peanøtter til å strø på toppen


Jeg hadde rå kakaobiter og kakaosmør i skapet som jeg smeltet sammen. Mengden bør være dobbelt så mye kakaomasse som kakaosmør.


I den smeltede sjokolademassen tilsatte jeg peanøttsmør fra butikken. Du kan med fordel tilsette ganske mye. Jeg valgte en jeg hadde i kjøleskapet som var ganske finmalt - men det er godt med grovt peanøttsmør også!

Deretter brukte jeg noen dråper stevia til jeg syntes sødmen var sterk nok. De fleste peanøttsmørene du får kjøpt i butikk inneholder tilsatt sukker, så smak til før du søter med stevia - det er ikke sikkert du trenger så mye.


Jeg brukte noen isbitformer jeg har kjøpt på Ikea en gang i tiden, men du kan bruke akkurat hva du vil. Bare husk å legg bakepapir eller lignende i bunnen hvis du velger å helle alt sammen i en ildfast form for eksempel. Trykk gjerne salte peanøtter inn i sjokolademassen til slutt.

La massen stivne i kjøleskap før du oppbevarer det i en tett boks. Jeg oppbevarer det alltid i fryseren, for det tiner ganske raskt når du har lyst på en liten bit uansett.


Kos deg <3


66 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page